« ΛΗΜΝΟΣ. LEMNOS photo. the island of ifestos | ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ photo finikounda »

Υπογράψτε για να σταματήσει η λειτουργία των τσίρκων με ζώα στη χώρα μας

ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ - ΡΩΜΑΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ. loytra killinis - roman baths

 killini1.jpg

killini...jpg

killini.jpg

Η Κυλλήνη βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου. Απέχει μόλις 45 λεπτά από το αεροδρόμιο του Άραξου και 100 χλμ. από το λιμάνι της Πάτρας. Η Κυλλήνη είναι γνωστή από παλιά για τις ιαματικές πηγές, την παραδοσιακή αγροτική ζωή, τις υπέροχες παραλίες και την εύκολη πρόσβαση στις αμέτρητες ιστορικές θέσεις της.

Το Λουτρά κυλλήνης η αλλιώς Λίνζι.... είναι μια απείρου ομορφιάς περιοχή. Από την κυλλήνη απέχουν 9χμ, η περιοχή είναι δασώδης που διακόπτεται από μεγάλα κομμάτια καλλιεργήσιμης γης.

 Όσο πλησιάζουμε όμως στα Λουτρα κυλληνης, το δάσος πυκνώνει φτάνοντας μέχρι την αμμουδιά.Εκεί έχουν επί δεκαετίες σχηματιστεί σπάνιες αμμοθήνες με πυκνή βλάστηση από μεγάλα αρμυρίκια, κέδρους και κρινάκια. Τα Λουτρα κυλληνης είναι φημισμένα από την αρχαιότητα για τις ιαματικές του πηγές που τα νερά τους, οι αναθυμιάσεις και η λάσπη τους θεραπεύουν αρθριτικά, άσθμα και δερματικά. Υπάρχουν ερείπια από εγκαταστάσεις Ρωμαϊκών λουτρών. Μια ερμηνεία είναι ότι η λέξη Λίτζι σήμαινε λουτρό στα Λατινικά. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι σημαίνει "το στόμα του άδη", απ' όπου έβγαιναν οι λιτζέοι, τα δαιμόνια.

 

magdalini2

Καλησπέρα!Δημήτρη
Που είσαι εσύ καλέ;Χάθηκες...
΄Πολύ καλές πληροφορίες για τα λουτρά της Κυλλήνης
Καλό βράδυ!

zipp0

zaxaroula καλο βράδυ κ σε σένα!

zipp0

Μαρία μου, έλειπα επαγγελματικό ταξίδι,
πέρασα χτες κ απο σέναWinkSmile
καλό ξημέρωμα να έχειςSmileSmile

blo_cathrin_ger

Σου στέλνω πολλά ταξιδιάρικα φιλιά...για άλλη μια φορά ευχαριστώ για την νοερή έστω απόδραση που προσφέρεις!!!!!!!!!!!!!

zipp0

Ανήσυχο νιάτο μουSmile πολλά πολλά φιλάκια για σέναSmileSmileSmile

Το σχόλιο σας

Αποστολή ως ανώνυμος - ή -

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog